Има изключително голям интерес у децата към дигиталното обучение, чиято 

...
Има изключително голям интерес у децата към дигиталното обучение, чиято 
Коментари Харесай

Констатин Спасов: Дигиталните технологии дават много на децата, ако се използват правилно

Има извънредно огромен интерес у децата към цифровото образование, чиято  задача е да им даде знания и умения за работа с цифрови запаси, които най-често са доста образни, постоянно са под формата на игри и са увличащи, само че би трябвало да се употребяват вярно. Това стана ясно от думите на Константин Спасов, зам.-директор на частно приблизително езиково учебно заведение ЕСПА в София в утринния блок на Радио " Фокус " " Добро утро, България " по тематиката за цифровото учебно заведение, за какво да го има и по какъв начин то оказва помощ на децата да се образоват.

" Ние желаеме да бъдем в крайник с времето. Децата ги влече и те привикват с цифровите технологии в ежедневния си живот и е време това нещо да се придвижи и в учебните заведения. Тези цифрови технологии дават извънредно доста благоприятни условия, в случай че се приложат и употребяват вярно ", сподели Константин Спасов.

От думите му стана ясно, че ЕСПА  е едно от 16-те референтни учебни заведения към " Google ", като то е единственото, което работи с безусловно всички деца от 1-ви до 7-и клас. Всяко дете има лично устройство, наречено Chromebook (б.р.: Chromebook е портативен компютър, основан за работа в облак. Разработен е по този начин, че да е лек и здрав, работи с настолната версия на браузъра Гугъл Chrome), което би могло да бъде оприличено на " цифрова раничка ".

" Проблемът с тежките раници е много наболял в последните години. Ние можем значително да спестим на децата потребността да мъкнат тежки раници, защото точно в техните " хромбуци " налели безусловно всички запаси, от които те биха имали потребност - всички учебници, пособия и богата палитра от спомагателни запаси по безусловно всички предмети ", добави Спасов.

С тези устройства децата стартират да работят още от първи клас, развиването им продължава до 7-и клас в учебното заведение. Целта е да стартира подготовката им по този начин, че те да могат уверено да употребяват тези устройства и решително да работят с цифрови запаси, стана ясно то думите му.

" Има извънредно огромен интерес у децата към този тип образование, което има за задача да им даде знания и умения за работа с цифрови запаси, които най-често са доста образни, постоянно са под формата на игри и са увличащи. Децата могат да свършат доста огромно количество работа и то с интерес ", сподели още Константин Спасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР